marts 2015 archive

Glutenfri burger boller

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox food

(ca. 6 boller)

Tænd ovnen på 200* alm. ovn

5 æg
1 dl vand
1 dl blendet sesamfrø (1 dl frø)
1 dl blendet solsikkefrø (1 1/2 dl frø)
1 dl blendet græskarkerner (1 1/2 dl frø)
3 spsk Fiberhusk
2 spsk Sukrin
2 tsk bagepulver
1 tsk salt

Sesam til pynt

De våde og de tørre dele, blandes hver for sig og blandes godt sammen til sidst. Lad det stå og trække lidt.

Tag dej med en spsk og læg runde “dejklat” på bagepladen, dejen vil flyde lidt ud, det gør ikke spor, drys med sesamfrø.

Bages i forvarmet ovn ca. 20 min.

Søde kartoffel fritter

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri

Søde kartofler

(3-4 personer)

Tænd ovnen på 230°

Skrald 4 store søde kartofler og skær dem i aflange firkanter, hæld olie og krydderier i en frostpose og bland det godt.

Læg kartoflerne i frost posen med blandingen og ryst posen godt.

Del dem ud på en beklædt bageplade og bag dem til de er lækre gyldne ca. 25 min.

Opskrift på bearnaise sauce kan du finde her og  her der er nemlig to styks, en lavet på blomkål og en lavet på æggeblommer.

Bearnaise sauce 1

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox food

5 æggeblommer
4 spsk bearnaiseessens
ca 1 tsk groft salt
300 gr klaret smør
Citronsaft
2-3 tsk tørret estragon eller et bundt frisk fint hakket
1 løg
Vand

Smelt smørret ved jævn varme i en gryde, og riv løget i, pas på det ikke bliver brunt.
Stavblend æggeblommerne sammen med essensen.
Tilsæt det varme smør lidt ad gangen, imens du blender konstant.
Fortynd langsomt med vand, mens du stadig blender, indtil du har den ønskede konsistens.
Rør estragonen og citronsaft i, IKKE blende.
Hæld saucen tilbage i gryden og varme den op, mens du rører rundt, smag til med salt og peber og pas på med for høj varme, for så kan den begynde at skille.

Hjemmelavet sukkerfri marcipan

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox refuel

Det er så nemt og så smager det lige så godt som det du køber….hvis du spørger os herhjemme.

350 gr mandelmel
225 gr SukrinMelis
8 past. æggehvider
3-4 dråber mandelessens

Ælt det hele sammen med hænderne, form til en kugle og lad den trække 30 min. i køleskabet.

NB! Det bliver en rimelig stor portion, 575 gr + det løse, så ønskes mindre portion, halveres mængderne bare.

Ælt det godt igen når det skal bruges, så det bliver smidigt at arbejde med.

Vanilje protein-is ♡

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox refuel

Opskrift på laktosefri is

(3 portioner )

5 past. æggeblommer
1 dåse light kokosmælk
ca. 2 spsk sukrinmelis
1-2 scoop proteinpulver med vanilje smag – jeg bruger denne her 
1 tsk ren vanilje pulver

Pisk æggeblommer og kokosmælk sammen, efter ca. et minut tilsættes resten , mens der stadig piskes, start med et scoop proteinpulver og 1 spsk sukrinmelis, smag til og tilsæt mere, hvis man synes der mangler smag.

Stil den i fryseren og rør hver 30 minium VIGTIGT ellers krystallisere den, den kan nydes som softice eller alm. is.

Proteinpulver

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Clean Lean protein

er uden samligning min favorit og læser man om produktet, vil man nok ikke være i tvivl om hvorfor, udover at den har en lækker smag, er den også smæk fyldt med fordele, som gør andre proteinpulvere på markedet lidt underlegne (bare min holdning ☺️)

Alle “smage” er naturlige, fri for allergener og 100% vegetabilsk.

– Gluten fri, mejeri fri , GMO fri
– Det har verdens højeste proteinindhold af vegetabilsk protein
– Alle naturlige lavt fedtindhold, lavt Carb og let fordøjeligt protein
– 100% vegetabilsk proteinisolat
– Pakket med alle essentielle aminosyrer din krop har brug
– Ideel til dem, der fører en sund livsstil
– indeholder ingen kunstige farver, kunstige smagsstoffer, konserveringsmidler, kort sagt det indeholder INGEN dårlige ting

Mine favorit smage er vanilje, jordbær og chokolade.

Clean Lean proteinpulver kan købes HER

Opskrift på lækker vanilje protein is kan du finde HER
, en sund lækker chokoladekager HER
og protein marcipanbrød HER

Bagt tomat med æg, hakkebøf og dressing

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Bag den udhulede tomat 10 min. i en forvarmet ovn, hæld forsigtigt ægget i bag dem indtil ægget har det ønskede udseende.

Tomatkernerne blandes med lidt æblecidereddike, hakkede løg, salt og peber, som trækker i mens maden bliver færdig.

Hjemmelavet glutenfri Forårsruller

image

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri

Lækre forårsruller

Nogen af de ting, jeg har haft savnet siden jeg stoppede med at spise gluten, er lækre forårsruller og jeg troede faktisk aldrig at jeg skulle komme til at smage noget, der bare mindede lidt om dem, man kan købe eller selv lave med glutendej, men de her er super lækre og ligger meget tæt på almindelig forårsruller.

Fyldet bestemmer du selv, jeg synes gulerødder og squash i små stave, tomater i små tern, bønnespire, chili i små stykker og tigerrejer er et hit.

Der står bag på rispapirpakken, hvordan man blødgør dem. Jeg brugte to stykker rispapir lagt dobbelt til hver, husk at rul dem ok stramt og steg dem ved mellem varme, husk at hold øje med dem.

Husk at køb en glutenfri soya til, der er nemlig gluten i de “almindelige”, jeg plejer at købe min i Føtex, men de er til at få mange andre steder også. Husk også at tjekke for glutenspor bagpå rispapirpakken, jeg er endnu ikke stødt på nogen med spor i, men der kan altså være det i nogen mærker.

Træstammer

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox refuel

Fyldet:

ca. to håndfulde ristede hasselnødder
ca en håndfuld cashewnødder
3 spsk kokos
1 spsk kakao
1 spsk smeltet kakaosmør eller kokosolie uden smag
2 spsk af det fede fra kokosmælk
1-2 spsk sukrinmelis
1-2 spsk romessens
1 knvsp salt

Blend nødder og kokos til fint mel og tilsæt resten, mens du stadig blender, smag den til.

Opskrift på marcipan kan du finde HER

Rul marcipanen ud i et aflangt stykke, så du kan fornemme at marcipanen kan rulles rundt om fyldet, i en lang pølse. Stykker skæres ud og enderne dyppes i smeltet sukkerfri mørk chokolade.

Glutenfri Kokostoppe med appelsinskal

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox refuel
(Ca. 15 små)

75 gr smør (evt. laktosefri)
2 æg
1 1/2 dl sukrinmelis
50 gr mandelmel
200 gr groft kokosmel
fint revet usprøjtet appelsinskal
1 mørk Nellie Dellies eller andet sukkerfrit chokolade

Smelt smørre ved lavt varme, imens piskes æg og sukrin sammen. tilsæt kokosmel, mandelmel, appelsinskal og smør, mens det stadig piskes/røres.

Lad det stå i ca. 10 min. Form på en plade med bagepapir, toppe med to skeer.

Bages ca. 10-15 min. (Alt afhængig af størrelsen) ved 180* varmluft.

Dyb bunden i smeltet chokolade, når de er kølet af og eventuel “pynt” dem lidt.

1 2 3