april 2015 archive

Chokolade squashkage

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox refuel

Ingredienser

125 gr smeltet smør
2 æg
1/2 dl kokosmælk
150 gr Sukrin melis
1/2 tsk ren vanilje eller stang
75 gr mandelmel
75 gr kværnet kokosmel
75 gr kværnet solsikkekerner
1 spsk gul husk
1/2 tsk Kardemomme
1 tsk Bagepulver
25 gr ren kakao
Ca 175 gr revet squash
Evt. saften fra en halv citron

Smør, sukrin melis og vanilje piskes luftigt. Tilsæt æg mens der stadig piskes. Tilsæt resten og pisk dejen igennem. Dejen hældes i en beklædt eller smurt form og bages ved alm ovn 195* 25-30 minutter. Mærk efter med noget spidst hænger der ikke noget fast, er den færdig.

Den er vildt lækker svampe, så den skal lige køle lidt ned inden den kan tages ud af formen ellers kan den smuldre.

Svøb det i bacon


♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox food

Alt smager jo altså bare godt, når det svøbes ind i bacon, jeg er virkelig fan og nu også af auberginer.

Jeg delte en stor aubergine i 4 og svøbte så ellers bare aubergine delene ind, ligesom jeg gjorde med kyllingestykker, kyllingestykker med frisk asparges og nogle kun med frisk asparges.

Ind i ovnen ved 210* til baconen er dejlig sprødt og så haps.

Nemt og lækkert måltid og så helt uden laktose og gluten….og så smager det tilmed lækkert koldt også, mums 😋.

Vildt lækre tundeller med ramsløg og gedeost

image
♡glutenfri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox food

Tun deller

(10 store deller)

ca. 180 gr drænet tun fra glas (el. dåse)
2 æg
2 presset fed hvidløg
2 dl hakket frisk ramsløg eller 1 spsk tørret
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 stor spsk gede smøreost
1 dl kværnet sesam
1 spsk husk
1 spsk rapsolie

Rør tun og æg sammen, tilsæt resten på nær husk, mens du stadig rør, drys husk udover til sidst, så det kan suge eventuel overskydende væske, når du rører det rundt.

Lad “farsen”” hvile 30 min.

Smelt smør på panden og læg dellerne på når smørret er brunt, sænk varmen til jævn og vend dellerne, når de er lækre sprøde og brune, ca 8 min. på hver side.

Tilbehør er aubergine og squash fritter, med hjemmelavet mayonnaise (opskrift HER) rørt op med Urtekrams grøn dressing og dipmix som kan købes HER.

Glutenfri sund pizza

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox food

Det kan godt virke helt uoverskueligt i starten at skulle leve glutenfrit, men heldigvis lærer man med tiden at udnytte, eksperimentere og glæde sig over hvor nemt og sundt det faktisk kan være.

Til at starte med brugte jeg en masse færdig pakker mel og andet med en masse dumt stivelse i, hvilke slet ikke er nødvendigt for at lave lækre ting i sit køkken.

Her til aften smækkede jeg en sund, mættende og nærende pizza sammen, hvor bunden var lavet af:

2 æg
1/2 dl vand
2 dl kværnet solsikkefrø
1 dl kværnet sesamfrø
1 spsk husk
1 spsk smeltet kokosolie

Tændte ovnen på alm. ovn 230* blandede det hele sammen, husken drysset og rørt i til sidst, bredte det ud på en bageplade og så ind i ovnen ca. 10 min, hvor efter jeg tog den ud og smurte et lag tomatsauce ud over, og dagen der på kødsauce, nogle klatter gedeost og så godt med basilikum og artiskokker.

Ind i ovnen igen, skruede ned på 210* og tog den ud, da jeg synes fyldet så færdigt ud……..og så på med en masse grønt .

Mums for mave og øjne .

Glutenfri og laktosefri leverpostej

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox food

Sund leverpostej

1 stor leverpostej:

300 gr lever
150 gr smør
1 spsk gul husk eller pofiber
2 dl kokosmælk fløde
2 æg
1½ tsk salt
1 lille løg
½ tsk kværnet peber
1 stilk rosmarin
¼ tsk allehånde

Blend det hele sammen, pånær husk og smør, som du tilsætter til sidste, først husk og så den smeltede smør, mens der stadig blendes, hæld den i en form og bag ved alm ovn 180 ° i ca 95 min.

Opskrift på lækkert lyst kernebrød kan du finde HER.

kerne boller

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri

Laktose-og glutenfri

(Ca. 8 boller)

1 æg
150 gr glutenfri havregryn
150 gr kværnet sesamfrø
150 gr kværnet solsikkekerner
1 spsk sesamfrø
2 spsk gul husk
1 spsk chiafrø
200 ml vand
2 tsk bagepulver
1 1/2 spsk sukrin
Lidt salt
ekstra vand til at lægge havregrynene i blød i.

Læg havregrynene i blød minimum 1 time, mine har ligget i blød natten over.

Tilsæt æg og rør rundt.

Bland resten sammen for sig og hæld det langsomt i det andet i mens, du stadig rør rundt.

NB! Hvis man undlader husk eller chiafrø, skal man tilsætte mere “mel” eller benytte mindre vand, da begge dele er med til at suge væske til sig.

Lad det stå en halv time, tænd ovnen og lav herefter boller med en spiseske, som du dypper i et glas vand, før hver bolle, ellers hænger dejen fast.

Dejen SKAL være klistret men ikke flydende, føler du at bollerne vil løbe ud, hvilke de IKKE skal gøre, så drys lidt mere husk ud over dejen og rør det rundt, så skulle dejen hurtigt blive mere fast.

Bages ca. 25 min. ved alm. ovn 220*

Sund glutenfri LCHF æblekage

image
 ♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food, sweet and refuel

Dagens bagværk

var egentlig bare en kage lavet på slump, for at prøve mine nye kaffekværn af. Men den blev så lækker, at jeg blev nød til at skynde mig at bage en mere, for at kunne være sikker på at målene var korrekt husket, nr 2 blev lige så lækker, så her er opskriften ☺️.

200 gr. smeltet smør(evt. laktosefri)
4 æg
2 dl sukrinmelis
2 dl fin kværnet eller blendet solsikkekerner
2 dl fin kværnet sesamfrø eller færdig købt sesammel
2 dl mandelmel
2 spsk gul husk
2 tsk bagepulver
1 stort øko æble skåret i tynde både
Kanel og sukrinsukker til at drysse ovenpå æblerne

Sigt mel, kerner, frø, husk og bagepulver sammen.

Skær æblerne i både og smelt smørret.

Hæld smørret op i en skål og pisk sukrinmelis i, mens du stadig pisker tilsætter du et æg af gangen.

Rør “melblandingen” i, hæld dejen i en mellem form med bagepapir eller gnid den med smør og tryk “æbleskiverne” ned i kagen, drys godt med kanel og sukrin og bag den på nederste rille i ovnene ved alm ovn 200* i ca. 30-35 min.

Husk at hold øje med den,  så den ikke bliver sort, stik i den for at sikre dig den er færdig. Jeg kan bedst lide den kold, så den får lige en time i køleskabet, før den nydes.

Laktosefri og sukkerfri chokolade sauce

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri ♡lchf ♡detox refuel

chokolade sauce

Lækker cremet sukkerfri og laktosefri chokolade sauce in the making, opskrift finder du HER. Den skal senere nydes sammen med en lige så lækker sukkerfri og laktosefri protein-is som er i fryseren opskrift finder du HER.

Dejlig weekend ønskes I alle!.

Hurtigt overblik… til når du skal købe ind

Gluten vs glutenfri

Jeg har her samlet en lille oversigt over de mest brugte ting i et køkken og de alternativer vi har.

INDEHOLDER GLUTEN:

Gluten er en betegnelse for et protein, som findes i hvede, rug og byg.

Hvedemel, durumhvede, grahamsmel, fuldkornshvedemel, sigtemel, hvedeklid, hvedekim, hvedekerner, mannagryn, semulje, bulgur, couscous, spelt, urhvede, emmer, enkorn, rugmel , rugkerner og byggryn

NATURLIGT FRI FOR GLUTEN:

En fødevare kan fra naturens side være fri for gluten, men hvis den kommer i kontakt med gluten, når den bliver dyrket, produceret, pakket osv, vil der være spor af gluten i varen og det er derfor altid vigtigt at tjekke indholdsbetegnelsen.

Majsmel, majsstivelse, kartoffelmel, boghvedemel, rismel, sojamel, tapioka, quinoa, polenta, kikærtemel, hirsemel.

Ris, boghvedegryn, majsgryn, hirseflager, sagogryn, sesamfrø, birkes, solsikkekerner, græskarkerner, loppefrøskaller, hørfrø, kokosmel

Kød (fersk, frossent, røget og saltet), fjerkræ, fisk, indmad, æg.
Kartofler og grøntsager (friske og konserverede).
Frugt (frisk, tørret, frosset eller konserveret),
kokos, nødder, mandler.
Mælk, syrnede mælkeprodukter (uden mysli), ost.
Margarine, smør, olie, minarine.
Saft, juice, sodavand, vin, spiritus.

Glutenfri og laktosefri hygge ♥

image
♥ glutenfri  ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf  ♥ detox food and refuel

Det er så dejligt nemt når man er på hjemmebane og selv kan bestemme hvad der skal serveres og stå på bordet.

Så i dag da min far kom på besøg, blev der rigtig disket op med laktosefri og glutenfri herligheder og det tror jeg faktisk også min far var enig i, selvom han ikke helt deler min passion for rene madvare og kalder det en fanatisk livsstil, jeg vil kalde det sund fornuft livsstil ;-).

For at spare lidt tid bagte jeg Sukrins nye superbrød, som er brødmix med chia & hamp, med kun 1,5 gram kulhydrat pr. skive og rig på fiber og protein. Det er både uden gluten, æg, mælk, sukker, gær, soya og nødder, som du kan købe HER og mange andre steder.

Jeg fik hurtigt smækket en lækker sund chokolade kage sammen, lavet med bønner opskriften er HER.

Diverse chokolader lavede jeg i går og det var både lækker sukkerfri chokolade, som du kan finde opskriften på HER og chokolade nøddebomber som der er opskrift på HER.

Pålæg er fra Hanegal som både laver glutenfri og laktosefri pålæg, helt uden numre og ØKOLOGISK.

Gulerødder skåret i stave med Guacomole dip (avocado, hvidløg og citron blendet sammen).

Økologisk laktosefri smør fra Naturmælk.

Gedeost da jeg ikke er mælkeallergiker, men trives bedst uden, men godt kan savne ost en gang i mellem og der tyer jeg til gedeost.

1 2 3 4