♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food
Hjemmefanget torsk, blendet med æg, salt og peber og stegt på panden….Blomkålssalaten stået på køl siden i morges, opskrift findes HER
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food
Hjemmefanget torsk, blendet med æg, salt og peber og stegt på panden….Blomkålssalaten stået på køl siden i morges, opskrift findes HER
Ude med sushi veninderne
Et af de få steder jeg går på kompromis med mit kulhydrat indtag, er når jeg hver anden måned er ude med mine sushi veninder, så får den ikke for lidt og Sticks’n’Sushi er favorit restauranten.
Tryk her for OVERSIGT over de allergener, der kan være i deres mad og ellers er de altid rigtig søde til at spørge i køkkenet, hvis man har spørgsmål til om der er gluten i det, man har udset sig fra menukortet.
Husk at spørg efter glutenfri soya sauce, det har de nemlig også ❤️.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox refuel
Dej:
3 æg + 1 gang æggehvide
225 gr kokosmælk (er det dåse så ryst den godt før den åbnes)
1 dl kværnet kokos
2 dl mandelmel
1/2 dl gul husk
75 gr smør
1 tsk ren vanilje
2 tsk kardemomme
3 spsk sukrin melis
2 tsk bagepulver
Remonce:
150 gr. blødt smør
4 spsk kanel
1 tsk almindelig sukrin
2 spsk sukringold
Tænd ovnen på 220*. Smelt smør og kokosmælk halvt og lad det stå og “selv smelte” uden varme, mens du pisker æggene luftige.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig. Når æggene er pisket, tilsættes smørret og olien og når det er pisket godt sammen, tilsættes de tørre ingredienser langsomt.
Lad dejen hvile, mens du laver remoncen, bland det hele godt sammen og rul herefter dejen ud til en aflang kvadrat ved at lægge et stykke bagepapir under og over (hvis den er for klistret så drys forsigtigt LIDT mere husk i og rør rundt, ikke for meget for man bliver lidt forundret over hvor nem den er at arbejde med, selvom den virker lidt “klistret”), som du fordeler remoncen ud over og herefter ruller. Skær skiver og læg dem på en beklædt bageplade, tryk dem lidt flade og drys lidt ekstra kanel og alm. sukrin hen over.
Bages ved alm. 220* i en forvarmet ovn i ca. 25 min. hold øje med dem de skal være lækre brune, når du tager dem ud.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox refuel
Glutenfri og laktosefri snack
200 gr (helst) crunchy nøddesmør (peanuts, mandel etc der er en opskrift på alm. nøddesmør HER)
1 dl peanuts
1/2 dl mandler
1/2 tsk ren vanilje
1 spsk sukrin melis
2 spsk ren kakao
2 spsk smeltet kokosolie
1 knsp salt
Bland det hele godt sammen og fordel det i en belagt “brødform” eller lignende og stil det på køl.
Lav den hvide chokolade til at “betrække” den øverste del med (opskrift HER), jeg tilsatte nogle dråber jordbær aroma og chiafrø, hvilket smagte helt vildt godt sammen med nødderne. Hæld det ud over “baren” og stil den på køl igen ca. en time og skær den ud i ønskede skiver.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ detox refuel
Ca 12 stk.
3 æg
1 moden banan
100 gr hasselnødder
100 gr mandler
½ dl olivenolie
200 gr kværnet kerner og frø f.eks solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø og/eller græskarkerner.
Rør nødder og mandler sammen med bananmos, æg, olie, kerner og frø.
Kom dejen i mellemstore muffinforme og bag dem ca. 20 minutter ved 180*.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox refuel
70 gr klaret smør, kokosolie eller kakaosmør
30 gr ren mørk kakaopulver
Ca 1 dl sukrin melis (smag til)
Smelt smørret eller olien, tag kasserollen af og rør kakaopulver, sukrin og hvad du ellers har lyst til, nødder, rosiner eller marcipan som mig i 🙈 (opskrift på sukkerfri marcipan er HER)
Sættes på køl i to timer, du kan eventuel efter en time markere stykker med en kniv i chokoladen, så den er lige til at “knække”, hvis du bruger smør vil den ikke blive helt hård og vil være nem at skære i små stykker, modsat kokosolie og cacaosmør, til dem på billedet er der brugt smør og lavet dobbelt portion.
Klaret smør, er smør hvor man har “filtreret” mælkeproteinerne m.m fra, man smelter smørret ved lav varme, og hælder det op i skoldet glas, mælkeproteinerne vil så falde til bunds, så man med en sovsekse kan tage det klare “filtrerede” smør op.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food
1 dl kværnet sesamfrø
1/2 dl sesamfrø
1 dl kværnet solsikkekerner
1 dl chiafrø
1 tsk gurkemeje (kan undlades)
Ca 35 gr tomatpure
3/4 dl solsikkeolie
1 dl vand
1 tsk salt
2 spsk bagepulver
Yndlings krydderier til at drysse ovenpå.
Bland det hele sammen og lad det trække 30 min. glat det ud på en beklædt bageplade og skær små firkanter ud med eventuel en pizzaskærer.
Bages ca. 50 min ved 150*, når de er kølet af brækkes firkanterne og haps haps.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox refuel
12 stk.
Bunden:
200 gr sukkerfri marcipan (opskrift HER)
1 dl sukrin melis
1 dl blendede mandler
2 æg
75 gr smeltet smør
Pisk æg og sukrin sammen, tilsæt smør og blendede mandler mens der stadig piskes, riv eller bræk små stykker marcipan af og tilsæt dejen, mens der røres eller piskes (kun pisk hvis det er elpiskeris)
Hæld dejen i muffinforme (IKKE pap) og fyld den kun max halvt op.
Bages ved 175 grader i ca. 25 min., imens laves vaniljecremen, når bundene er færdige tages de forsigtigt ud af formene og køles af, på en rist.
Vaniljecreme:
Det fede fra en dåse kokosmælk
4 æggeblommer
1 vaniljestang
1/2 dl sukrin melis eller smag til efter behov
Pisk først æggeblommer og sukrin, tilsæt resten langsomt mens der stadig piskes, sæt vanilje cremen på køl.
Når “Bundene” er kølet af, skal der smeltet mørk chokolade i bunden af formene, jeg lagde et halvt stykke Nelliedellie i hver form og smeltede det i mikroovnen, husk at hold øje og smelt det i intervaller, så du løbende kan kigge til chokoladen hver 20 sek. ellers skal du smelte ca. 75 gr chokolade og hælde lidt i hver bund.
Læg en bund i hver form og hæld vaniljecremen oven i og riv lidt mørk chokolade på toppen eller læg et halv jordbær på Og stil dem på køl i 30 min.
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food
Nem Mayonnaise
Man kan godt lave mayonnaise med kun en slags olie, jeg synes bare at den så kan komme til at smage lidt harsk forkert 👀, så jeg blander altid tre forskellige.
Ingredienser til mayonnaise:
6 past. ægge blommer
2 dl sesamolie
2 dl hørfrøolie
2 dl olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1/2 spsk salt
1 knvsp peber
Blend æggeblommerne til de begynder at blive hvide, tager ca 20-30 sek. Bland alle tre olie i en kop og tilsæt den langsomt i en tynd stråle mens du stadig blender, den skulle så gerne blive tykkere, hvis du vil have den tykkere kan du tilsætte lidt ekstra olie i en tynd stråle, tilsæt resten ….mens du stadig blender og smag til med eventuel mere salt eller peber.