juni 2015 archive

“Saftig” æggekage

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Glutenfri og laktosefri æggekage

Så simpelt og alligevel så lækkert.

Når man er en familie på fire, kan det nogen gange godt være svært at lave noget alle kan lide, men hos os slår det aldrig fejl med æggekage.

16 æg
4 store tomater skåret i små tern
1 revet løg
Salt og peber
200 gr pølse(r) i skiver (spegepølse ell. alm. pølser)

Pisk det hele sammen, tomaterne til sidst.

Hæld det på en pande og steg ved mellem varme 20-25 min.

Bearnaise mayonnaise ✌️

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

BEARNAISE MAYONNAISE 🎶

Er tosset med navnet og smagen.

2 dl mayonnaise (gerne hjemmelavet, opskrift kan findes HER)
Ca 1 tsk sennep
Ca 1-2 tsk bearnaiseessens
Ca 2 tsk estragon
Ca 1/2 tsk sukrin

Det hele røres så bare sammen og smages til.

Chokolade mousse

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox refuel

(1-2 personer)

1 dåse kokosmælk (kun det fede mælk)
35 gr mørk chokolade
1 spsk Sukrin melis

Smelt kokosmælk og chokolade i en kasserolle, tilsæt sukrin, lad den små koge mens du hele tiden rører i det.

Hæld det i små skåle og stil det på køl i 6-8 timer

Stenalderbrød

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Jeg havde en masse halv tomme poser der stod og fyldte op i skuffen, faktisk blev det til 500 gr. blandede sesamfrø, chiafrø, solsikkekerner, hørfrø, mandler og græskarkerner og sammen med:
5 æg
1 dl olie
1 knsp salt

Blev det til et lækkert stenalderbrød.

Bagt i ovnen i ca. 60 min. ved 170*

Opskrift på hjemmelavet mayonnaise finder du HER

Løg og bacon snack

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Det nemmeste er at købe de største løg man kan opdrive, men almindelige løg kan også bruges, det kræver bare lidt mere finger færdighed 😉.

Tynde bacon skiver, vikles rundt om, ind i ovnen ca. 25 min. i en forvarmet ovn på 210*, hold øje med dem og når baconen er lækker sprød er de færdige.

Boller med gurkemeje, chiafrø og Himalaya salt

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Sunde glutenfri boller
(6 stk.)

3 æg
1 dl æggehvide (ca 3-4 æggehvider)
1 lille tsk Himalaya salt
2 tsk gurkemeje
1 dl sesamfrø (hvis du ikke ønsker bollerne så “knasende” i det, så kværn frøene)
1 dl chiafrø
2 dl alm. mandelmel
1 dl fedtreduceret mandelmel eller sesammel.
1 tsk gul husk
1 tsk bagepulver
1/2 spsk “søde middel” jeg brugte fiber sirup clear, som du kan læse om HER

Sæt Himalaya salt i blød i vand , så det kun lige dækker og det skal være helt opløst før det kan bruges.

Tænd ovnen på 185* alm ovn.

Pisk æggene sammen og tilsæt resten, husk at drys både fiberhusk og bagepulver fint fordelt over dejen, så det ikke klumper sammen, når du rører det i.

Lav små boller og læg dem på en beklædt bageplade.

De skal bages ca. 25 min., jeg plejer at tage en ud og lige tjekke inden i.

NB ! sesammel og mandelmel er så dejligt let selv at lave, man kværner eller blender bare hele mandler og sesamfrø ✌️.