august 2015 archive

Kikærte pizzabund

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ detox food

Så fik jeg endelig prøvet at lave en pizzabund med kikærter, jeg er vild med falafler (HER er faktisk en lækker opskrift ✌️), så jeg regnede egentlig med at kunne lide den, men alligevel overraskede den mig positivt, uhmmm altså.

Glutenfri pizzabund

Ca 350 gr Kikærter lagt i blød 8-10 timer
2 æg
1 spsk olie
1 spsk husk
1/2 tsk spidskommen (kan undlades)
Salt efter behov

Det hele blendes sammen, glattes ud på en beklædt bageplade og bages i forvarmet ovn ved 210* alm. ovn i 25 min, tag den ud, pynt den med ønskede topping og bag den i ca. 10 min mere.

Jeg har valgt at smøre min med tomatpuré, nogle skiver kalkunbacon og gedeost, ønskes den laktosefri undlader man bare osten og jeg tænker at nogle skiver tomat og salat ovenpå vil være vildt lækkert eller kødsauce.

HJEMMELAVET OLIVENTAPENADE

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ detox food

Oliven pålæg, til under pålæg eller dip

400 gr oliven uden sten
25 gr ristede pinjekerner(Kan undlades)
1 fed hvidløg
1 spsk kapers
1 tsk tørret timian
1 dl koldpresset olivenolie
Himalaya salt efter behov

Stavblend det hele sammen og vupti lækker saltet oliventapenade…..opskrift på stenalderbrød findes HER

Stenalderbrød

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Glutenfri “rugbrød”

5 æg
100 gr sesamfrø
100 gr hørfrø
150 gr solsikkefrø
150 gr græskarkerner
3 spsk chiafrø
2 tsk Himalaya salt
1 dl olie

Bland det hele godt sammen, og kom dejen i en beklædt brødform og bag brødet ved 160* i ca. 70 min.

Butterbeans chokoladekage

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ detox refuel

Lækker Protein-chokoladekage

4 store æg
240 gr. drænet i blødlagte og kogte butterbeans (som svare til ca. 200 gr tørrede ukogte bønner og kan købes HER, andre bønner kan også bruges, butterbeans er bare mine yndlings til kager).
1 stor spsk. smeltet kokosolie
1 1/2 dl ren kakaopulver (jeg er vild med denne HER)
1 1/2 dl Sukrin Melis
1 dl vanilje proteinpulver (jeg bruger dette HER)
1 knsp Himalaya salt
2 tsk bagepulver

Tænd ovnen.

Blend det hele sammen, husk at skrab siderne så alt bliver blendet fint sammen.

Hæld dejen i en smurt eller beklædt form (mængden passer til en franskbrødform eller lille springform)

Bag den i en forvarmet ovn ved alm. ovn varme 180*, tjek den efter 35-40 min., den kan risikere at falde sammen, hvis du laver strikkepind tricket, så tryk let på den, så kan du fornemme om den er færdig, lad den køle lidt af og stil den på køl i minimum 3 timer.

NB ! Bønnerne skal ligge i blød med vand i 10-12 timer og koges 5-10 min. og køles af før brug.

squash squash squash

image
♥ glutenfri ♥ (kan laves) laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food

Da jeg i søndags var så heldig at få ret så mange kg squash i “værtindegave”, har den herhjemme stået på squash i alle mulige afskygninger siden, i dag var det …

Pizza – squashbund ✌️

Ca. 300 gr. squash
2 dl affedtet sesammel
2 æg
2 spsk gul husk
1 spsk olie
1/2 tsk fin Himalaya salt

Riv squash og rør det sammen med æggene, drys husk ud over og rør rundt, tilsæt resten, mens du stadig rør, tænd ovnen på alm. ovn 220* og lad “dejen” trække 20 min.

Lav en pizza bund og bag den 10 min.. Tag den ud og vend bunden, ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå. Kan du fornemme du ikke kan vende den, uden at den går i stykker, så lad vær og giv den yderlig 10 min., det samme hvis du vender den.

….og så er det tid til at lægge fyld på og bage den færdig i ca. 10 min.

image

Blomkål, spinat Bone Broth suppe

image
♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥lchf ♥ detox food

Lækkert og vildt sundt

1/2 blomkål
1 stor håndfuld spinat blade
2 dl Bone Broth (opskrift HER)
1 lille løg
1 tsk Himalaya salt

Kog blomkål og løg let kogt, svits imens spinatbladene på en pande med kokosolie eller smør, blend det hele sammen med Bone Broth og smag til med Himalaya salt.

NB! Ønskes den lidt ekstra cremet kan der tilføjes lidt kokosmælk ✌️.

Ummm VELBEKOMMEN