marts 2016 archive

Hjemmelavet mayonnaise

image
♥ glutenfri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ laktosefri ♥ Detox

Hjemmelavet mayonnaise

Svansø har lavet en hel serie af nye olier med forskellige smage og jeg er vild med dem, normalt blander jeg 2 slags olier, som f.eks oliven, avokado, sesam -og hørfrøolie sammen, disse nye olier giver en dejlig blød og lækker smag.

Det skal du bruge:

Stavblender og et glas der passer til stavblenderen og ikke er for stort.
1 pasteuriseret æggeblomme
½ tsk dijonsennep
1 tsk æblecidereddike
2 tsk citronsaft
½ tsk Himalaya salt
2½ dl olie efter eget valg (bland helst flere, for at undgå en harsk smag)
Bland æggblomme, sennep, æblecidereddike, citronsaft og salt i glasset.

Blend på høj styrke , og tilsæt olien i en tynd stråle. Hvis du hælder olien for hurtigt i æggeblandingen, kan den risikere at skille.

Mayonnaisen begynder langsomt at blive mere hvid og fast, kør blenderen lidt op og ned og vupti, så har du lækker hjemmelavet mayonnaise.