Småkager

imageÍ

♥ glutenfri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ laktosefri ♥ detox refuel

Opskrift på Lækre sprøde småkager

(1 bageplade)

50 gr smør
1 spsk kokosolie
2 dl mandelmel
1 dl fint hakkede mandler
75 gr fiberSirup (kan købes HER)
1 spsk sukrin gold
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk kardemomme
1 spsk husk

Smelt smørret, hæld det op i en skål, tilsæt kokosolien, sirup og gold. bland alle de tørre ting sammen og rør det i.

Læg dejklatter med en teske på en beklædt bageplade, når de er løbet lidt ud og er fine flade, bages de i ovnen 6-8 min. ved 175*, husk at hold øje ☝️.

 

9 Comments on Småkager

  1. camilla Odgaard
    9. marts 2016 at 9:25 (4 år ago)

    Er det funktionel mandelmel du bruger eller almindelig mandelmel?

    Svar
    • Glutenfri hverdag
      9. marts 2016 at 17:38 (4 år ago)

      Hej Camilla, jeg bruger typisk mandelmel fra funktionel, Urtekram eller lowcarbstore ❤️…..urtekrams er ikke fedtreduceret og det synes jeg giver det bedste resultat i konfekt, marcipan m.m.

      Knus Rikke

      Svar
  2. Louise Petersen
    6. april 2016 at 16:04 (4 år ago)

    Er de stadigvæk sprøde dagen efter ? Tænker at tilsætte lidt hakket chokolade. Vil lave dem til min fødselsdag og vil gerne efterligne en almindelig småkage så godt som muligt.

    Svar
    • Glutenfri hverdag
      8. april 2016 at 12:37 (4 år ago)

      Hej Louise …. Ja de er sprøde dagen efter, pga “siruppen” bliver de ret varme, og chokolade kommer jo hurtigt til at smage lidt brændt, hvis det får for høj temperatur, så jeg ville ikke “turde” tilsætte.

      Men du kunne jo lave en prøve portion eller måske lave dobbelt portion og så lave den ene halvdel med chokoladepulver.

      Håber at du får en dejlig fødselsdag, stort tillykke på forskud herfra.

      KH Rikke

      Svar
      • Louise Petersen
        8. april 2016 at 12:39 (4 år ago)

        Super. Mange tak. Synes det har været svært at finde en sprød småkage uden sukker/mel og alle gæsterne er kun vandt til mel/sukker så skal gerne minde lidt om. Måske man bare kunne dekorere med list smeltet chokolade 🙂

        Svar
        • Glutenfri hverdag
          8. april 2016 at 13:51 (4 år ago)

          Hvis de ikke behøver at være lchf, så prøv at søg på havregrynskager, dem kan jeg klart også anbefale, du kan jo bare undlade hasselnøddecremen 😊.

          Svar
          • Louise Petersen
            8. april 2016 at 16:43 (4 år ago)

            Sad lige og blev i tvivl om din kommentar om mandelmelet – forstår den ikke helt. Har du brugt alm mandelmel eller fedtreduceret her ?

          • Glutenfri hverdag
            7. maj 2016 at 23:27 (4 år ago)

            Hej louise

            Ser først din kommentar nu, da den var endt i spam, øv øv …..Så du har nok holdt din fødselsdag ?, stort tillykke.

            Jeg kan godt forstå din forvirring.

            Jeg har her brugt alm. mandel mel …… Men jeg tænker at jeg lige må prøve at lave dem på fedt reduceret, så jeg kan få skrevet ind, hvad der dur eller ikke dur.

            Tak for dit spørgsmål.

            KH Rikke

  3. Louise Petersen
    8. april 2016 at 14:41 (4 år ago)

    Ja det bagte jeg også før i tiden men har irritabel Tarm så tåler allerbedst lchf kost uden for mange kulhydrater

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *