♥ glutenfri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ laktosefri ♥ detox food
Beef jerky
400-600 gr oksekød uden fedt og sener
Marinade:
2 spsk Tahin
1 stort fed presset hvidløg
1/2 spsk stærk paprika
1 1/2 spsk groft salt (jeg bruger Himalaya salt)
1 spsk sukrinGold med top
2 spsk æblecidereddike
Et drys oregano, sort peber, chili og knust allehånde
Og salt til at drysse udover i starten.
Skær kødet i små tynde skiver (4-5 mm) og fordel (eventuel kværn) salt ud over den ene side, vend kødet og gør det samme på den anden side, lad det stå 1 time i køleskabet, for at trække salt til sig.
Rør marinaden sammen. Vend kødet i den og stil det på køl i en lukket boks min. 12 timer.
Dup skiverne med køkkenrulle eller viskestykke, så en del af marinaden fjernes.
Kødet tørres ved svag varme i ovnen ca. 50-60* luftovn indtil det er tørt, men stadig bøjeligt og tyggebart, det tager ca. 5-6 timer. – sæt eventuel en grydeske af træ i klemme i ovnen, så det vand som fordamper fra kødet, kan komme ud.
Kødet svinder ca. ind til 1/3.
Opbevares tørt og køligt, i lukket beholder eller pose.
Man kan lave et hav af forskellige marinader, kun fantasien sætter grænser, det her er bare mit bedste bud, på en sukkerfri udgave.