(Digestive) kiksekage med nøddebund

image
♥glutenfri ♥sukkerfri(uden rafineret sukker) ♥lchf ♥laktosefri (laktosefri smør) ♥Detox refuel

LCHF kiksekage

I kakaomassen kan man udskifte de 300 gr fedtstof og 50 gr sukrinmelis, med 300 gr mørk chokolade, man skal så bare være opmærksom på, at kulhydrat indholdet i kagen bliver større.

Ingredienser:

Bund:
3 spsk kokosolie med top
2 1/2 dl mandler
7 spsk fiberSirupClear

Kiks:
2 dl mandler
1 dl sesamfrø
1 spsk chiafrø
2 tsk husk
25 gr smeltet smør
1 æg
2 spsk fiberSirupClear

Kakaomasse:
200 gr kokosolie
200 gr smør
3 pasteuriserede æggeblommer
100 gr sukrinmelis
125 gr ren kakao

Tænd ovnen på 175* alm ovn

image

Start med bunden

Bund:

3 spsk kokosolie med top
2 1/2 dl mandler
7 spsk fiberSirupClear

Smelt kokosolie og sirup sammen ved svag varme. Blend mandlerne, stop når det er blevet til en blanding af fin mel og lidt grovere stykker,.

Bland det hele sammen, hæld det i den form, som kagen ønskes at laves i, beklædt med bagepapir og stil formen på den ene halvdel af en beklædt bageplade.

Lav kiksene.

Kiks:

2 dl mandler
1 dl sesamfrø
1 tsk chiafrø
2 tsk husk
25 gr smeltet smør
1 æg
2 spsk fiberSirupClear

Blend det hele sammen og fordel det på resten af bagepladen.

Bag det hele i ovnen ca. 15 min, hold hele tiden øje, de er færdige når de er gyldne…..hvis bunden bliver færdig før kiksene, tages denne bare ud før.

Skær “kiksen” ud i ønskede stykker.

I mens bund (tag bunden forsigtig op af formen med hjælp fra bagepapiret og lad bund og form køle af hver for sig) og kiksene køler af, laves kakaomassen.

Kakaomasse:

150 gr kokosolie
200 gr smør
3 pasteuriserede æggeblommer
100 gr sukrinmelis
125 gr ren kakao

Smelt olie og smør ved svag varme, pisk de andre ingredienser i og smag eventuel på det, jeg kan godt lide den lidt bitter.

Så er det tid til at lave kagen, læg bunden i formen igen, brug stadig bagepapiret fra ovnen.

Hæld lidt kakaomasse oven på og herefter kiks, kakaomasse igen og smuldre det sidste kiks i store stykker ud over , slut af med den sidste kakaomasse hvis der er mere tilbage.

Sæt kagen på køl, i køleskab eller fryser, indtil den er skærbar.

Enjoy 💋.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *