Sund glutenfri LCHF æblekage

image
 ♥ glutenfri ♥ laktosefri ♥ sukkerfri ♥ lchf ♥ detox food, sweet and refuel

Dagens bagværk

var egentlig bare en kage lavet på slump, for at prøve mine nye kaffekværn af. Men den blev så lækker, at jeg blev nød til at skynde mig at bage en mere, for at kunne være sikker på at målene var korrekt husket, nr 2 blev lige så lækker, så her er opskriften ☺️.

200 gr. smeltet smør(evt. laktosefri)
4 æg
2 dl sukrinmelis
2 dl fin kværnet eller blendet solsikkekerner
2 dl fin kværnet sesamfrø eller færdig købt sesammel
2 dl mandelmel
2 spsk gul husk
2 tsk bagepulver
1 stort øko æble skåret i tynde både
Kanel og sukrinsukker til at drysse ovenpå æblerne

Sigt mel, kerner, frø, husk og bagepulver sammen.

Skær æblerne i både og smelt smørret.

Hæld smørret op i en skål og pisk sukrinmelis i, mens du stadig pisker tilsætter du et æg af gangen.

Rør “melblandingen” i, hæld dejen i en mellem form med bagepapir eller gnid den med smør og tryk “æbleskiverne” ned i kagen, drys godt med kanel og sukrin og bag den på nederste rille i ovnene ved alm ovn 200* i ca. 30-35 min.

Husk at hold øje med den,  så den ikke bliver sort, stik i den for at sikre dig den er færdig. Jeg kan bedst lide den kold, så den får lige en time i køleskabet, før den nydes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *