kerne boller

image
♡glutenfri ♡laktosefri ♡sukkerfri

Laktose-og glutenfri

(Ca. 8 boller)

1 æg
150 gr glutenfri havregryn
150 gr kværnet sesamfrø
150 gr kværnet solsikkekerner
1 spsk sesamfrø
2 spsk gul husk
1 spsk chiafrø
200 ml vand
2 tsk bagepulver
1 1/2 spsk sukrin
Lidt salt
ekstra vand til at lægge havregrynene i blød i.

Læg havregrynene i blød minimum 1 time, mine har ligget i blød natten over.

Tilsæt æg og rør rundt.

Bland resten sammen for sig og hæld det langsomt i det andet i mens, du stadig rør rundt.

NB! Hvis man undlader husk eller chiafrø, skal man tilsætte mere “mel” eller benytte mindre vand, da begge dele er med til at suge væske til sig.

Lad det stå en halv time, tænd ovnen og lav herefter boller med en spiseske, som du dypper i et glas vand, før hver bolle, ellers hænger dejen fast.

Dejen SKAL være klistret men ikke flydende, føler du at bollerne vil løbe ud, hvilke de IKKE skal gøre, så drys lidt mere husk ud over dejen og rør det rundt, så skulle dejen hurtigt blive mere fast.

Bages ca. 25 min. ved alm. ovn 220*

2 Comments on kerne boller

  1. Vivi
    28. september 2015 at 11:22 (4 år ago)

    Har bagt bollerne to gange. De bliver dejlige. Jeg giver dem 10 gr. Mere og 10 min længere bagetid.
    I opskriften er det misvisende ang vandmængde. Skal vandet som tilsættes havregrynene, regnes med i de 200 ml eller er det ud over. Hvis de 200 ml er indregnet, er der for lidt vand. Jeg har brugt det dobbelte vand.

    Svar
    • Glutenfri hverdag
      2. oktober 2015 at 23:18 (4 år ago)

      Hej vivi

      Dejligt du kan lide dem, elsker feed back.

      Min erfaring er, at der er rigtig stor forskel på ovne, selvom de egentlig burde blive samme temperatur, men jeg mærker selv altid forskel på det jeg bager hjemme og det jeg bager i sommerhuset, så det er bare så perfekt at du selv har fundet den rigtige temperatur 😍.

      Vandet som havregrynene “lægges” i blød i er udover, så det får jeg lige rettet, så det ikke kan misforståes. Dejlig weekend til dig – knus Rikke

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *